Rūgštynių sriuba – be galo skanus ir nedaug pastangų reikalaujantis patiekalas

Įvairias sriubas valgome kasdien. Jos dažniausiai renkamos pietums kaip pirmasis patiekalas arba vakarienei, kai nenorima sunkiu maistu apkrauti skrandžio. Ji yra puikus išsigelbėjimas, kai skrandis nenori dirbti, o pavalgyti labai reikia. Neretas be šio patiekalo negali įsivaizduoti nei dienos ir jis yra vienas iš skaniausių patiekalų. Sriubos gali būti pagamintos iš pačių įvairiausių ingredientų. Viena mėgstamų žmonių pasirinkimų yra rūgštynių sriuba, tad apie ją plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.

Kaip pagaminti skanią rūgštynių sriubą?

Kad išvirti skanią sriubą, tikrai nereikia be galo daug ingredientų. Pakanka tik gero sultinio, geriausias variantas būtų, jeigu jis būtų naminis. Galima naudoti bet kokį, koks jums skanus, puikiai tinka vištienos ar daržovių sultinys. Norint išgauti tikrai gerą skonį, prieš verdant sriubą lengvai reikėtų apkepti svogūną ir morką. Kepimas turėtų vykti ne ant pačios didžiausios ugnies, kad per daug nesudegtų. Jeigu patinka česnakas, prieš pabaigą į keptuvę reikėtų sudėti česnaką, kad jis šiek tiek pašiltų ir paleistų savo kvapą bei skonį. Kai visos daržovės jau yra pakeptos, jas galima dėti į sultinį ir visą turinį kaitinti, kiek vėliau galima sudėti bulves ir rūgštynes. Jeigu rūgštynes perkate jau pamarinuotas ir tinkančias dėti į sriubą, prieš tai jas dar reikėtų perplauti, kad nebūtų jaučiamas smulkus smėlis. Galiausiai pagal skonį, jeigu dar trūksta, sriubą pagardinkite druska, pipirais. Kai jau išjungsite puodą, galite ją pagardinti įvairiais žalumynais.

Ar tokioje sriuboje tinka mėsa, ar ją reikėtų valgyti be jos?

Tokia sriuba yra universali ir ji gali būti valgoma tiek su mėsa, tiek ir be jos. Todėl ja gali mėgautis vegetarai ir mėsą valgantys žmonės. Jeigu sriubą renkatės su mėsa, tai joje praktiškai tinka bet koks variantas pradedant nuo vištienos ir baigiant smulkiais lašinukų gabaliukais. Žinoma, skani rūgštynių sriuba bus tada, kai riebesnė mėsa iš pradžių bus apkepta, kad susidarytų lengva plutelė ir riebalas šiek tiek ištirptų.

Kuo galima gardinti rūgštynių sriubą?

Turbūt vienas pagrindinių ingredientų, kuriuo gardinamos įvairios sriubos yra grietinė. Ne išimtis yra ir rūgštynių sriuba. Aišku, jeigu grietinės nemėgstate galite jos ir nedėti, tiesiog valgyti ją su šviesia arba tamsia duona. Todėl kiekvienas gali rinktis laisvai, pagal jam labiausiai tinkantį skonį.

Back To Top