Kokios klaidos dažniausiai daromos projektuojant virtuvės baldus?

Rezultatas, kuris turėtų džiuginti ilgą laiką, turi būti gerai apsvarstomas ir priimami patys geriausi sprendimai, kas leis patogiai ir tinkamai naudotis tam tikrais daiktais ar mėgautis gerai išplanuota erdve. Kalbant apie virtuvės baldus, labai dažnai pasitaiko nemažai klaidų, kurios tik ateityje yra matomos. Kad būtų galima jų išvengti, šį straipsnį parengėme kaip tik tam. Labai trumpai nurodysime dažniausiai daromas klaidas, kurių reikėtų vengti.

Virtuvės zonų planavimas

Prieš renkantis virtuvės baldus, labai svarbu apsvarstyti įvairias zonas. Virtuvėje tam tikros zonos yra privalomos, todėl ir pagal jas reikėtų rinktis baldus:

  1. Zona, kurioje bus saugomi maisto produktai. Tad reikia pagalvoti ne tik apie šaldytuvą, bet ir talpesnes spinteles, kuriose bus galima laikyti negendančius produktus.
  2. Zona, kurioje bus laikomi indai. Kad jie nebūtų dedami bet kur ar, kad jie nebūtų išmėtyti po visą virtuvę, labai svarbu susikurti zoną, kurioje bus laikomi visi indai, lėkštės ir panašiai.
  3. Zona, kurioje bus laikomos valymo priemonės. Virtuvėje turėtų būti laikomi ne tik įvairūs maisto produktai, indai ir kitos priemonės, kurios turi būti virtuvėje. Kad ją patogiai būtų valyti, turi būti nedidelis skyrelis, kad būtų galima susidėti visas valymo priemones ir jos neturėtų kontakto su maistu.
  4. Zona, kurioje būtų laikomi įrankiai. Jie turėtų būti patogiai sudėti po ranka, kad bet kuriuo metu juos galima būtų paimti.
  5. Zona, kurioje yra gaminamas maistas. Ji turėtų būti pakankamai erdvi, kad būtų patogu pasidėti įvairius maisto produktus, reikiamus įrankius.

Netinkamai parenkami baldų aukščiai

Dar viena labai dažna daroma klaida yra ta, kad virtuvės baldai yra renkamiesi neatsižvelgiant į ten gyvenančių žmonių ūgius. Jeigu tikrai ilgai mėgstate suktis virtuvėje, daug gaminti, tuomet netinkamas spintelių aukštis gali tikrai labai apsunkinti visą darbą ir jei stovėsena nebus tinkama, taip galima susigadinti savo sveikatą. Tad juos renkantis, visada atsižvelkite į ūgį. Ypač tai svarbu, kai yra renkamasis stalviršio aukštis. Jeigu žmonių ūgiai yra labai skirtingi, tuomet geriau labiau taikytis prie to, kas dažniau gaminą maistą

Nepakankamai vietos

Pritrūkstant vietos, virtuvėje labai dažnai gali atsirasti netvarka, nes daiktai dedami vienas ant kito, kas vėliau gali sukelti labai daug nepatogumų, norint paimti vieną ar kitą daiktą. Tad jau iš anksto reikėtų apsvarstyti, kas kokiose vietose bus, kad būtų pagamintas pakankamas kiekis spintelių bei lentynų.

Back To Top